Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

Jouw WOZ-waarde berekenen

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Wil jij de WOZ-waarde van jouw woning berekenen? Je zult merken dat dit niet zo gemakkelijk gedaan is als je denkt. De WOZ-waarde is namelijk altijd een schatting van de marktwaarde. In dit artikel leg ik je uit hoe de gemeente jouw WOZ-waarde berekent, hoe jij zelf een berekening kan maken en waarom alle berekeningen van elkaar verschillen.

Hoe de gemeente jouw WOZ-waarde berekent

De gemeente taxeert jouw woning door middel van computerprogramma's. Er komt geen mens meer aan te pas, alles gebeurt geautomatiseerd. Verschillende computermodellen berekenen de WOZ-waarde op basis van beschikbare gegevens van jouw woning en vergelijken die met recent verkochte woningen in jouw buurt. Een exacte berekening is er niet. Ook is het onbekend hoe de computer de berekening precies maakt.

Zelf je WOZ-waarde berekenen

De enige manier om zelf je WOZ-waarde te berekenen is door jouw woning te vergelijken met andere woningen. Vergelijk jouw WOZ-waarde met de WOZ-waarden van andere woningen. Dit kun je doen door WOZ-waarden op te zoeken via het WOZ-waardeloket. Wil je echt goed kunnen vergelijken om de marktwaarde van je woning te bepalen? Dan kun je bij het kadaster gegevens opvragen van recent verkochte woningen. Op die manier kun je namelijk de beste berekening maken. Hier zitten kosten aan verbonden. Als je ons een WOZ-bezwaar laat maken, nemen wij deze kosten op ons.

Verschillen in de berekeningen

De berekening van een WOZ-waarde is subjectief, geen vaststaand feit. Dat komt omdat het gebaseerd is op vergelijkingen. Iedereen beoordeelt de vergelijking anders. De uitkomst van de berekening is zelfs afhankelijk van de woningen waarmee je gaat vergelijken. De berekening op zichzelf is dus niet het belangrijkste om je WOZ-waarde omlaag te brengen, je overtuigingskracht wel. Het beste resultaat behaal je door je berekening te maken met het juiste onderzoek en met de juiste toelichting.

Jouw WOZ-waarde gratis door ons laten berekenen

Ook wij kunnen de WOZ-waarde voor jou berekenen. Grote kans dat wij op een lager bedrag uitkomen dan je huidige WOZ-waarde. Bij ons vormt onderzoek de basis van ieder WOZ-bezwaar. Wij nemen al het werk voor jou uit handen en beloven je het best mogelijke resultaat en de hoogste belastingbesparing. Het mooie aan onze dienstverlening? Het is voor jou altijd volledig kosteloos! De overheid vergoed namelijk alle kosten. Liever eerst een inschatting? Neem contact op via de chat.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →