Een logo van www.klantenvertellen.nl

Score 9,6!

Vragen? [email protected]

Vragen? Mail naar [email protected]
Eenvoudig je
WOZ verlagen

136.793 mensen gingen je voor!

Verlaag je WOZ →

9,6

Een oranje sterEen oranje sterEen oranje sterEen oranje sterEen halve ster
WOZwet.nl Klantenvertellen reviews

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over WOZ-waarde, bezwaar maken en onze werkwijze.

Verlaag je WOZ →

Alle antwoorden op een rijtje

Hoe kan ik mijn WOZ-waarde verlagen?

Je WOZ-waarde verlagen doe je door bezwaar te maken. Bezwaar maken bij WOZwet.nl is heel eenvoudig en volledig gratis. Het is in slechts enkele minuten geregeld. Tijdens je aanvraag beantwoord je enkele gemakkelijke vragen over je woning, daarna regelen wij de rest. Klik hier om bezwaar te maken.

Is bezwaar maken écht gratis?

Ja, bezwaar maken is écht 100% in alle gevallen gratis omdat je gemeente voor onze service betaalt. Er zijn regels in de wet opgenomen om burgers tegen de overheid te beschermen. Daarom heb je recht op gratis juridische hulp, dat is geregeld in artikel 7.15 van de Algemene web bestuursrecht (Awb).

Zijn er risico's verbonden aan WOZ-bezwaar maken?

Nee, er zijn geen risico's verbonden aan het maken van WOZ-bezwaar. Het is wettelijk geregeld dat je WOZ-waarde nooit hoger kan worden na het maken van bezwaar, bovendien is onze service volledig gratis. Baat het niet? Dan schaadt het niet. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken.

Waar vind ik de WOZ-waarde van mijn woning?

Je ontvangt (meestal) eind februari een WOZ-beschikking. Dit is de brief van de gemeente waarop ook jouw gemeentelijke belastingen staan vermeld. Je kunt je WOZ-waarde ook vinden op mijnoverheid.nl en op wozwaardeloket.nl.

Hoeveel bespaar ik met een WOZ-bezwaar?

Je kunt op tot wel 10 verschillende belastingen geld besparen. De meest bekende zijn de Onroerende Zaakbelasting (OZB), Waterschapsheffing en de Inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait). De precieze besparing hangt af van verschillende dingen, zoals de gemeente waarin je woont en hoe hoog je inkomen is.

Waarom zijn veel WOZ-waarden te hoog?

De gemeente laat computers de WOZ-waarde bepalen. Deze berekeningen zijn gebaseerd op gemiddelden en schattingen, jouw woning wordt zelden door een echt mens bekeken. Doordat deze computers veel fouten maken, is je WOZ-waarde vaak te hoog.

Heeft het altijd zin om WOZ-bezwaar te maken?

Bezwaar maken via WOZwet.nl is altijd zinvol. Het kost jou slechts enkele minuten en wij regelen alles voor je. We controleren meer dan 120 waarde verlagende factoren en vergelijken je woning met meer dan 50 recent verkochte woningen. Zo is er bijna altijd wel een reden om je WOZ-waarde te verlagen.

Komt er een taxateur langs bij mijn woning?

Nee, wij taxeren je woning op afstand. Dat doen we aan de hand van de door jou gegeven antwoorden tijdens je aanmelding. Onze ervaren taxateurs zijn ontzettend goed in het taxeren van jouw woning op afstand. Soms wil de gemeente wel jouw woning bezoeken. We laten je dit dan van te voren weten. Als je dit niet wil, dan mag je een bezoek altijd weigeren.

Hoe lang duurt de procedure?

Voor jou is bezwaar maken heel eenvoudig en zo geregeld. Bezwaar maken kost je slechts enkele minuten, daarna regelen wij de rest. De uitspraak komt zo snel mogelijk na het bezwaar, maar uiterlijk op 31 december. Gelukkig duurt het meestal niet zo lang. Natuurlijk krijg je alle teveel betaalde belasting na het bezwaar automatisch terug op je rekening.

Wat is jullie werkwijze?

Onze werkwijze is in 9 van de 10 gevallen succesvol. Het werkt heel simpel: jij meldt je eenvoudig in slechts enkele minuten aan en wij regelen de rest. Wil je precies weten wat we doen? Klik dan hier.

Hoe vind ik de status van mijn WOZ-bezwaar van voorgaande jaren?

Wil je iets weten over het WOZ-bezwaar van vorig jaar of langer geleden? Klik dan op de link uit de bevestigingsmail. Heb je deze mail niet meer? Neem dan contact met ons op. We informeren je graag over je voorgaande bezwaren.

Vragen? Neem gerust contact op!

Vanaf 1 januari 2024 heeft de overheid bezuinigd op WOZ rechtsbescherming. Wij blijven onze juridische hulp nog steeds gratis aanbieden met dezelfde kwaliteit als altijd, maar onze telefonische bereikbaarheid is verminderd. Wij helpen je voortaan graag via de mail.
E-mail

Stuur ons een e-mail met je vraag en we komen zo snel mogelijk bij je terug met een uitgebreid antwoord.

Stuur een e-mail →