Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

Is WOZ-bezwaar maken voor mij zinvol?

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Je wil natuurlijk graag weten of WOZ-bezwaar maken zinvol is in jouw situatie. Je weet dat bijna alle bezwaren van WOZwet.nl succesvol zijn, maar je vraagt je af of dat voor jou ook zal gelden. Misschien vraag jij je af wat er gebeurt als je bezwaar maakt, maar het onverhoopt toch niet succesvol blijkt te zijn. Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Wanneer is een WOZ-bezwaarschrift zinvol?

Natuurlijk is een WOZ-bezwaarschrift zinvol als de kans groot is dat het bezwaarschrift gegrond verklaard zal worden. Maar hoe weet je nou wanneer een bezwaarschrift deze status krijgt? Je komt erachter door onderzoek te doen of onderzoek te laten doen.

Wanneer jij je woning aanmeldt bij WOZwet.nl doen wij het volledige onderzoek voor jou. Zo komen we er samen achter of WOZ-bezwaar maken zinvol is voor jou. Meestal is dat zo. We maken dan een bezwaarschrift op en dienen deze in bij jouw gemeente.

Wat als mijn bezwaarschrift niet succesvol is?

Het kan onverhoopt gebeuren dat jouw bezwaarschrift toch niet succesvol is. Als je bij ons bezwaar hebt gemaakt controleren en beoordelen wij de uitspraak en aan de hand daarvan zetten we al dan niet vervolgstappen. Maar wat als het bezwaarschrift afgekeurd wordt? Geen zorgen, je loopt geen enkel risico. Je WOZ-waarde kan nooit omhoog gaan als je een bezwaarschrift maakt om je WOZ-waarde te verlagen. Behalve de tijd (enkele minuten voor het aanmelden), verlies je niets en zijn er geen kosten of risico’s aan verbonden.

Wanneer is WOZ-bezwaar maken niet zinvol?

Er zijn maar weinig situaties waarin WOZ-bezwaar maken niet zinvol is. Er is echter een situatie waarin bezwaar maken zelden zinvol is. Als jij in de afgelopen 2 jaren je woning hebt gekocht en daarna je woning hebt verbeterd, dan is de kans op een succesvol bezwaarschrift nihil. Datzelfde geldt als jij nu een woning aan het bouwen bent. Je wordt dan namelijk aangeslagen voor een complete woning, zelfs als er op de waardepeildatum alleen maar een fundering lag. Wij vinden dat niet eerlijk, maar het is helaas wel hoe het werkt.

Advies nodig?

Twijfel je nog of jij WOZ-bezwaar moet maken of jouw woning moet aanmelden bij WOZwet.nl? Neem gerust contact met ons op! Wij weten vlot in te schatten of bezwaar maken een kans van slagen heeft voor jou of niet. Wanneer wij de slagingskans hoog inschatten en je meldt je aan bij WOZwet.nl, doen we uiteraard nog steeds het volledige onderzoek. Onze dienstverlening is altijd volledig kosteloos voor jou, zelfs als je advies wenst en geen cliënt bij ons wil worden.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →