Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

Een WOZ-bureau kiezen: hier moet je op letten

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Bijna iedereen is het er over eens: een WOZ-bezwaar via een goed bureau heeft de meeste kans van slagen. Maar hoe kies je dan het beste WOZ-bureau? Hier moet je op letten:

Team van experts

Een goed WOZ-bureau bestaat uit een team van verschillende experts. Alleen een taxateur, alleen een makelaar of alleen een jurist is niet voldoende. Een samenwerking tussen taxateurs, juristen en WOZ experts is essentieel voor een goede procedure. De taxateur kan jouw woning goed beoordelen, de jurist kan een sluitend en goed beargumenteerd bezwaarschrift opstellen en de WOZ expert weet precies hoe de gemeente te werk gaat en kan jou daarom uitstekend vertegenwoordigen tijdens de hoorzitting.

Taxateurs
Een goede taxateur moet taxeren volgens de richtlijnen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Al onze taxaties voldoen aan deze normen en worden ieder kwartaal gevalideerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Geen enkel ander WOZ-bureau maakt op dit moment een taxatieverslag met deze mate van betrouwbaarheid.

Juristen
Iedereen mag zich een jurist noemen, want het is geen beschermde titel. Wil je echt zeker zijn van je zaak, dan moet de jurist een titel hebben. Er zijn verschillende titels die de kennis en kunde aantonen. Zo zijn onze juristen ‘Meester in de Rechten’ en hebben ze een universitaire masteropleiding afgerond.

WOZ experts
De WOZ expert waarmee je gaat werken moet voldoende ervaring hebben in het behandelen van WOZ-bezwaarschriften. Volledig onafhankelijk van de gemeente, maar wel met goed contact met gemeenteambtenaren en taxateurs. Een goede WOZ expert blijft constant op de hoogte van wat er binnen de gemeente gebeurt.

Onderzoek als basis van het bezwaarschrift

Het is ontzettend belangrijk dat er een goed onderzoek aan de basis staat van ieder bezwaarschrift. Tijdens het aanmelden moet het WOZ-bureau de juiste vragen stellen en daarna zelf uitgebreid onderzoek doen. Stelt het bureau jou geen gerichte vragen over je woning? Pas dan goed op! Dit is een rode vlag dat het bureau alleen standaard bezwaarbrieven verstuurt.

Pas op voor standaard brieven

Het grootste deel van de WOZ-bureaus stuurt een standaardbrief naar de gemeente met een simpele door een computer gemaakte taxatie. Jij meld je daar aan en de volgende dag ligt het bezwaarschrift bij de gemeente, zonder dat daar een persoon aan te pas komt. Zelfs het versturen van de brief gaat automatisch. Je begrijpt natuurlijk dat de succeskans hier een stuk lager is. Kies daarom een bureau dat jouw belangen behartigt en niet voor een snelle winst gaat. Jouw bezwaar heeft persoonlijke aandacht nodig.

De kleine lettertjes

Pas goed op de kleine lettertjes. Veel WOZ-bureaus vragen een commissie. Je moet dan een deel van jouw besparing aan het bureau betalen. Bij ons is kosteloos ook echt kosteloos. Wij rekenen geen verborgen kosten of commissies. Controleer altijd goed de algemene voorwaarden van het WOZ-bureau.

Teken nooit een doorlopende machtiging. Daarmee kan het bureau namelijk voor altijd WOZ-bezwaren maken namens jou, zonder dat jij hier iets van merkt, maar er zijn wel kosten voor jou als je de procedure wil stopzetten. Onze service is eenmalig. Als jij tevreden bent, verwelkomen wij je graag terug.

Kosten voor het intrekken of annuleren van een bezwaarschrift staan vaak in de kleine lettertjes. Wij vinden dat bezwaar maken ALTIJD gratis moet zijn, zelfs als je later besluit toch geen WOZ-bezwaar te maken. Pas op voor bureaus die op deze manier geld proberen te verdienen. Als je bij ons je bezwaar wil intrekken, dan doen we dat gratis.

Bescherming van jouw privacy

Hoe gaat het WOZ-bureau met jouw gegevens om? Dat is een belangrijke vraag. Bij ons zijn alle gegevens beveiligd en wij delen jouw gegevens nooit met partijen die niet direct betrokken zijn bij het bezwaarproces. Sommige bezwaar bureaus verkopen jouw gegevens door voor extra winst, andere bedrijven kunnen jou dan reclame sturen. Daarnaast zullen wij nooit jouw naam of woning publiceren. Op onze website zal je dan ook geen namen van cliënten vinden of foto’s van woningen (er zijn mét toestemming enkele citaten van klanten geplaatst, we hebben hier alleen de voornaam en woonplaats bij genoemd om de privacy te waarborgen). Wij respecteren jouw privacy en gebruiken jou niet als marketing object.

Bereikbaarheid en bezwaarstatus

Wij zijn het hele jaar door goed bereikbaar en beantwoorden zelfs je berichten in de avonduren en het weekend. Bij ons is het contact persoonlijk en deskundig. Daarnaast houden wij je proactief op de hoogte van alles wat wij doen en van alles wat er met jouw bezwaarschrift gebeurt. Dat is wel anders bij een groot deel van de bureaus, die alleen tijdens de aanmeldperiode goed bereikbaar zijn en daarna niets meer van zich laten horen.

Kies voor betrouwbaar en deskundig

Bij WOZwet.nl kun je erop vertrouwen dat wij alles deskundig voor jou regelen en dat de bezwaarprocedure door een professioneel team wordt geregeld. Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar, ook als je (nog) geen bezwaar via ons hebt gemaakt.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →