Bezwaar maken loont


Op deze pagina kom je te weten wat een WOZ-bezwaar is en hoe een WOZ-bezwaar procedure eruit ziet. We vertellen dat je zelf bezwaar kunt maken maar dat je dit ook kunt uitbesteden. Als laatste leggen we uit waarom WOZ-bezwaar bij WOZwet.nl altijd gratis is en wat de voordelen zijn van onze dienstverlening.

Direct bezwaar maken →

Bezwaar maken loont


Bezwaar maken tegen je WOZ-waarde loont

Doordat de WOZ-waarde van je woning volledig geautomatiseerd door computers wordt berekend is deze vaak te hoog. Met een te hoge WOZ-waarde betaal je te veel belasting. Gelukkig zien steeds meer mensen in dat je een hoop belastinggeld kan besparen door je WOZ-waarde te verlagen met een WOZ-bezwaar. Zo zijn er landelijk in 2020 wel 186.000 bezwaarschriften ingediend.

De WOZ-bezwaar procedure

Onderzoek doen naar je WOZ-waarde

Een WOZ-bezwaar begint met onderzoek. Als eerste worden de kenmerken van de woning en het taxatieverslag van de gemeente gecontroleerd. Daarna wordt er een omgeving en vergelijkingsonderzoek verricht. Als dat klaar is, kunnen alle verlagende factoren toegepast worden op de woning. WOZwet.nl toetst meer dan 100 verschillende factoren waardoor de succeskans enorm hoog is.

Bezwaarschrift schrijven en officieel indienen

Als alles inzichtelijk is kan het bezwaarschrift geschreven worden. De argumenten moeten overtuigend geschreven worden en er kan bewijs mee gestuurd worden, zoals een taxatieverslag of foto's. Als het bezwaarschrift juridisch klopt kan het bij de juiste instantie worden ingediend. Dat kan bij de gemeente of belastingsamenwerking zijn. Het moet binnen 6 weken na de WOZ-beschikking zijn binnengekomen.

Hoorzitting bijwonen en de gemeente overtuigen

Tijdens de procedure zal er een hoorzitting plaatsvinden. Dit is een gesprek met de gemeente waarin het bezwaar mondeling toegelicht wordt. De hoorzitting is een extra kans om de gemeente te overtuigen van een lagere WOZ-waarde. Onze WOZ experts weten precies wat ze moeten zeggen om de gemeente te overtuigen.

Zelf bezwaar maken kost tijd, energie en geld

Je kunt ervoor kiezen om zelf bezwaar te maken tegen je WOZ-waarde. Dit klinkt aantrekkelijk, maar niets is minder waar. Er gaan namelijk nogal wat uren zitten in het maken van een kwalitatief goed bezwaar. Zo ben je veel tijd kwijt met onderzoek en het helder en correct formuleren van alle redenen in je bezwaarschrift. Ook zul je zelf de hoorzitting moeten bijwonen. Bovendien is de succeskans vele malen lager als je zelf bezwaar maakt. Gemiddeld slaagt maar 40% terwijl bij WOZwet.nl 89% van de bezwaarschriften succesvol is.

Onze service is gratis, eenvoudig en snel geregeld

De overheid heeft bepaald dat je vanwege de complexiteit van het proces en de expertise die nodig is om een goed bezwaarschrift in te kunnen dienen, je gratis hulp moet krijgen. Daarom betaalt de gemeente ons om voor jou een uitgebreid en sterk bezwaarschrift te schrijven, in te dienen en te verdedigen. Tijdens je aanmelding stellen we je een aantal eenvoudige vragen over je woning, bovendien kost aanmelden maar een paar minuten. Na je aanmelding regelen wij de volledige WOZ-procedure van A tot Z. Jij hoeft niets meer te doen.

Bespaar ook €287,- per jaar

Je WOZ-waarde verlagen bij WOZwet.nl is gratis, eenvoudig en zo geregeld.

Gratis bezwaar maken →

Waarom jij nooit kosten maakt bij WOZwet.nl

Gratis een bureau inhuren om voor jou WOZ-bezwaar te maken omdat de gemeente voor onze service betaalt? Dat klinkt misschien te goed om waar te zijn maar dat is het niet. We leggen het je graag uit.

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) bevat regels om burgers tegen de overheid te beschermen. Hieronder vallen ook regels met betrekking tot het maken van WOZ-bezwaar en jouw recht op rechtsbijstand. Als huiseigenaar heb je namelijk recht op gratis juridische hulp.

In artikel 7.15 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) staat dat de gemeente de kosten voor het bezwaar moet vergoeden. Met andere woorden: de overheid betaalt ons om voor jou gratis een WOZ-bezwaar te maken.

Wij brengen dan ook nooit kosten in rekening voor onze service bij jou. Bij WOZwet.nl betaal je ook geen commissie of andere (verborgen) kosten. Natuurlijk is de volledige belasting besparing die we voor je realiseren voor jou.

Maak kosteloos bezwaar →

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1
96% van onze klanten beveelt ons aan

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

96% van onze klanten beveelt ons aan

Waarom gratis bezwaar laten maken door WOZwet.nl?

De 4 voordelen van WOZwet.nl

Geen risico’s

Jouw WOZ-waarde wordt na het maken van bezwaar nooit hoger en we brengen geen kosten in rekening. Bezwaar maken via WOZwet.nl is dan ook altijd volledig zonder risico’s. Door eerlijk en transparant te communiceren weet jij precies waar je aan toe bent.

Eenvoudig en snel

Bezwaar maken bij ons is eenvoudig en snel geregeld. We vragen je tijdens het aanmelden om een aantal vragen in te vullen. Dat kost je maar een paar minuten. De rest regelen wij!

In 89% van de gevallen succesvol

Ons succespercentage ligt een stuk hoger dan wanneer je zelf bezwaar maakt. Ook doen we het beter dan andere bureaus en daar zijn we trots op. De bezwaarschriften die wij voor onze klanten indienen zijn in 9 van de 10 gevallen succesvol.

Helemaal gratis

Het maken van bezwaar tegen je WOZ-waarde is voor jou altijd gratis. Je gemeente betaalt namelijk voor onze service! Je zult bij ons nooit te maken krijgen verborgen kosten of commissies. De belasting besparing die we voor je realiseren is 100% voor jou!

WOZ-bezwaar bij WOZwet.nl is:

Eenvoudig, gratis, zo geregeld en in 89% van de gevallen succesvol!

Deze klanten gingen je voor

Net als vorig jaar weer uitstekend gedaan, dankzij jullie nu al 2 jaar succes en minder belasting.

Karen
(Nieuwegein)

Jullie inzet heeft onze woz-waarde van ons koophuis naar beneden bijgesteld. Daardoor zijn onze belastingtarieven verlaagd. Top!

Christiaan
(Berkenwoude)

In 89% van de gevallen succesvol

96% van onze klanten beveelt ons aan

Gemiddelde besparing van €287,-