We staan voor je klaar


We vertellen je graag meer over WOZwet.nl en onze missie. Onze WOZ experts gaan graag een stapje verder voor jou. We leggen je graag uit hoe het komt dat wij zo vaak succes behalen. Hoe we dat precies doen lees je in onze werkwijze. Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen WOZwet.nl, andere bureaus en wanneer je zelf bezwaar maakt? Bekijk dan onze vergelijking.

We staan voor je klaar


Over WOZwet.nl

Wij zijn een team van ervaren taxateurs, juristen en WOZ specialisten met maar één doel: jouw belastingen verlagen met een doeltreffend WOZ-bezwaarschrift. Dat doen we altijd gratis, want je gemeente betaalt onze service. Om een maximale besparing te realiseren gaan we voor jou tot het alleruiterste.

Onze missie

Wij geloven dat je niet langer onnodig veel belasting zou moeten betalen. In de praktijk betaal je wanneer je een koophuis bezit toch vaak onterecht veel te veel belasting. De hoogte van je WOZ-waarde hangt namelijk samen met de hoogte van een groot aantal belastingen. Omdat je WOZ-waarde vaak te hoog is, betaal je dus te veel belasting. Bij WOZwet.nl zien wij het als onze missie om voor iedere woningeigenaar een lagere WOZ-waarde te realiseren zodat je minder belasting gaat betalen.

Gemiddelde
beoordeling

9.1

96% van onze klanten beveelt ons aan
In 89% van de gevallen succesvol
Gemiddelde besparing van €287,-

Gemiddelde beoordeling

9.1

96% van onze klanten beveelt ons aan
In 89% van de gevallen succesvol
Gemiddelde besparing van €287,-

Sluit je aan bij onze missie

Laat je WOZ-waarde en dus je belastingen verlagen en betaal niet langer onterecht veel!

Gratis bezwaar maken →

Waarom kiezen voor WOZwet.nl

De bezwaarschriften die wij indienen zijn in 9 van de 10 gevallen succesvol en onze klanten besparen gemiddeld 287 euro. Je WOZ-waarde laten verlagen door ons is bovendien helemaal gratis en kost bijna geen moeite. Wij zijn trots op de resultaten die wij behalen voor klanten. Ons succes is gebaseerd op deze vier punten.

Ervaren experts

De afgelopen jaren hadden we een succespercentage van 89% en een gemiddelde besparing van maar liefst €287,-. We streven ernaar dit percentage nóg verder te verhogen. Dat doen we met ons team van ervaren taxateurs, juristen en WOZ experts. Door onze krachten te bundelen ontstaat een samenwerking die zorgt voor het allerbeste resultaat. Samen realiseren we niet alleen de meeste belastingbesparingen, maar ook de hoogste.

Slimme software

Met trots zetten we voor jou de allernieuwste, meest nauwkeurige, betrouwbare en kwalitatief hoogstaande software in op het gebied van vastgoeddata. Hiermee kunnen we zonder thuis langs te hoeven komen, een goede WOZ-waarde voor jou vaststellen. Dit scheelt je niet alleen tijd en moeite, maar met onze innovatieve taxatie software heb je ook de meeste kans op de grootste belastingbesparing!

Specialisatie

Wij helpen alleen mensen met een koopwoning. Als specialist voor particulieren hebben we een hoop kennis in huis over waarde verlagende redenen en oneerlijke vergelijkingen waar de WOZ-waarde op gebaseerd is. Wij weten precies hoe we moeten handelen en hebben bijna iedere situatie al eens mee gemaakt.

Goed onderzoek

Voor veel andere WOZ-bureaus is het maken van WOZ-bezwaar niets meer dan het verzenden van een standaardbrief. Wij doen het anders. We steken de nodige tijd en moeite in het uitvoeren van onderzoek en de taxatie (op afstand) van jouw woning, het opstellen van een deskundig bezwaarschrift en het bijwonen van de hoorzitting. Door ons grondige, uitgebreide onderzoek en de grote hoeveelheid tijd die we voor je nemen, zijn onze bezwaarschriften een stuk uitgebreider, vollediger én succesvoller dan je bij anderen zult vinden.

Gelukkig is bij ons aanmelden voor jou nog steeds net zo snel en eenvoudig!

Word ons volgende succesverhaal

Aanmelden is heel eenvoudig, volledig gratis en snel geregeld.

Onze werkwijze

WOZ-bezwaar maken via WOZwet.nl, hoe werkt dat precies? Onze werkwijze is super simpel. In 3 eenvoudige stappen kun jij direct belasting besparen! Begin jij met stap 1? Dan doen wij de rest.

Jij meldt je bij ons aan voor WOZ-bezwaar door enkele eenvoudige vragen te beantwoorden over je woning. Hier ben je slechts enkele minuten mee bezig. Uiteraard is onze dienstverlening voor jou volledig gratis.

2. Uitbesteden

Voor jou zit het werk er al op! Nu is het onze beurt om aan de slag te gaan, dus wij:

 • Doen uitgebreid onderzoek naar jouw WOZ-waarde en waarde verlagende factoren;
 • Taxeren je woning gemakkelijk en snel op afstand met behulp van slimme software en de kennis en jarenlange ervaring van onze experts;
 • Stellen een uitgebreid en doeltreffend bezwaarschrift op en dienen deze rechtstreeks in bij jouw gemeente of belastingsamenwerking;
 • Wonen voor jou de hoorzitting bij en dragen maximale zorg voor jouw belangen; 
 • Overleggen op regelmatige basis met de gemeente over de status van jouw bezwaarschrift. De actuele stand van zaken kun je op elk moment inzien op jouw statuspagina;
 • Ronden het proces af en stellen een bericht op voor jou. Hierin laten we je precies weten wat je nieuwe WOZ-waarde is en wat jouw financiële voordelen zijn. Zo weet je precies welk bedrag je gaat besparen én welk bedrag je met terugwerkende kracht van de gemeente op je rekening ontvangt.

3. Besparen

Jij leest het bericht over de uitspraak, begint te glimlachen en start direct met belasting besparen! Bovendien ontvang je te veel betaalde belasting met terugwerkende kracht retour!

Direct gratis bezwaar maken

Vergelijk ons

Benieuwd naar de verschillen wanneer je WOZ-bezwaar maakt via ons, een ander bureau of wanneer je zelf bezwaar maakt? In onderstaand overzicht zie je het in één oogopslag.

 

WOZwet.nl

Andere bureaus

Zelf bezwaar maken

Succeskans

89%

55% - 85%

41%

Gemiddelde
besparing

Maximaal haalbare

Bovengemiddeld

Beperkt

Aanmelden

Simpel en snel

Kan ingewikkeld zijn

Tijdsintensief proces door onderzoek, woningtaxatie,
schrijven van bezwaarschrift
en bijwonen hoorzitting

Bezwaarschrift

Uitgebreid, volledig, deskundig

Vaak een standaard brief

Bezwaarredenen vaak
summier of vergeten

Kosten

Altijd 100% gratis

Mogelijk verborgen kosten en commissies

Kosten voor kadaster, overige registers en eventuele taxatie

Voor wie

Particuliere huiseigenaren
(gespecialiseerd)

Geen specialisatie

Specialistische kennis moet
vaak vanuit externe taxateur,
makelaar of jurist komen

Contact

365 dagen per jaar
persoonlijk contact.
Ook buiten kantooruren

Moeizaam contact na afloop bezwaarperiode. Contact veelal tijdens reguliere kantooruren

Sporadisch en traag contact
met verschillende
gemeenteambtenaren

Status

Altijd inzicht in de status
van je WOZ-bezwaar via
je online dossier

Status update kan lang op
zich laten wachten. Niet
altijd toegang tot dossier

Gebrekkige communicatie
over actuele status vereist
veel eigen initiatief

WOZwet.nl

 • 89% succeskans
 • Maximaal haalbare besparing
 • In alle gevallen gratis
 • Deskundig bezwaarschrift gebaseerd op uitgebreid onderzoek

Andere bureaus

 • 55% - 85% succeskans
 • gemiddelde besparing
 • vaak toch kosten in de kleine lettertjes
 • vaak een standaard bezwaar brief

Zelf bezwaar maken

 • 41% succeskans gemiddeld
 • beperkte besparing
 • veel tijd en soms bijkomende kosten
 • vaak onvoldoende toegelicht bezwaar

Wat klanten vinden

Fijne en snelle communicatie over de procedure, bedankt voor al je hulp Kevin.

Alexander
(Stadskanaal)

Als eerste wil ik je bedanken voor al het werk wat je voor me verricht hebt. Kortgeleden kreeg ik een brief van de gemeente over de vermindering van de belastingen.

Liesbeth
(Zoetermeer)

In 89% van de gevallen succesvol

96% van onze klanten beveelt ons aan

Gemiddelde besparing van €287,-