Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

WOZ-bezwaar levert Limburger bijna altijd belastingverlaging op

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Veel Limburgers vragen zich af of het verstandig is om WOZ-bezwaar te maken. De WOZ-waarde van je woning is gekoppeld aan verschillende belastingen. Hoe hoger je WOZ-waarde, hoe meer belasting je betaalt.

Bespaar geld op tot wel 10 verschillende belastingen

De bekendste WOZ belastingen zijn de Onroerende Zaak Belasting (OZB) en de Waterschapsbelasting. De meeste WOZ-belasting betaal je echter via je inkomstenbelasting door het Eigenwoningforfait. Andere belastingen waarvoor de WOZ-waarde van belang kan zijn, zijn: Afvalstoffenheffing, Rioolheffing, Vermogensbelasting, Vennootschapsbelasting, Bijtelling Privé Gebruik, Schenkbelasting en Erfbelasting.

Waarom je WOZ-waarde vaak te hoog is

De gemeente laat computers de WOZ-waarde van je woning berekenen. Om tijd te besparen wordt je WOZ-waarde met computermodellen op basis van beschikbare gegevens en schattingen berekend. Die berekening is niet heel precies maar bepaalt wél hoeveel belasting je moet betalen. Gelukkig zien steeds meer Limburgers in dat je een hoop belastinggeld kan besparen door je WOZ-waarde te verlagen met een WOZ-bezwaar.

Je WOZ-waarde verlagen met een WOZ-bezwaar

Je WOZ-waarde verlagen doe je door WOZ-bezwaar te maken. Dat moet binnen 6 weken. Je kunt dit zelf doen maar je kunt het WOZ-bezwaar ook gratis laten regelen door WOZwet.nl. In het WOZ-bezwaar beschrijf je waarom je WOZ-waarde te hoog is en welke waarde die wél zou moeten zijn.

Je WOZ-bezwaar door WOZwet.nl laten regelen

Liever het WOZ-bezwaar gratis door WOZwet.nl laten regelen? Dan bespaar je niet alleen tijd, je hebt ook de meeste kans op succes. WOZwet.nl controleert namelijk 120 waarde verlagende factoren en vergelijkt je woning met 50 recent verkocht woningen. Het is heel eenvoudig. Je doet een aanvraag via de oranje knop op de website, je vult enkele eenvoudige vragen in over je woning en WOZwet.nl regelt de rest. Het is in enkele minuten geregeld. Deze service is voor jou 100% gratis.

Gratis je WOZ-bezwaar laten regelen en geld besparen

Gratis je WOZ-waarde laten verlagen door WOZwet.nl en minder belasting betalen? Het klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. In de wet zijn namelijk regels opgenomen om burgers tegen de overheid te beschermen. Daarom heb je recht op gratis juridische hulp, dat is geregeld in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Onze service wordt dus door jouw gemeente betaald.

Baat het niet? Dan schaadt het niet!

Het is wettelijk geregeld dat je WOZ-waarde niet hoger kan worden door WOZ-bezwaar te maken. Bovendien is WOZ-bezwaar maken voor jou 100% gratis, of je dit nu zelf doet of door WOZwet.nl laat regelen. Je loopt geen enkel risico en je kan er alleen maar op vooruit gaan. Als je WOZ-waarde wordt verlaagd dan krijg je namelijk alle teveel betaalde belastingen automatisch terug op je rekening. Wacht echter niet te lang, als je te laat bent met WOZ-bezwaar maken dan kan je WOZ-waarde niet meer verlaagd worden.

Heb je vragen over je WOZ-waarde of WOZ-bezwaar maken?

Het team van WOZwet.nl staat altijd klaar om al jouw vragen over de WOZ-waarde en WOZ-bezwaar te beantwoorden. Je kunt de WOZ-experts van WOZwet.nl bereiken via de chat (rechtsonder), via de mail ([email protected]) en via de telefoon (bel gratis 0800-2010). De WOZ-experts zijn ook bereikbaar in de avonduren en in het weekend. Ze helpen je graag.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →