Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

WOZwet.nl vervult een maatschappelijke functie

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Naast de besparingen voor onze cliënten vervullen wij een belangrijke maatschappelijke functie voor zowel onze cliënten als de gemeente. We lichten graag toe hoe wij van meerwaarde zijn voor de maatschappij.

Wij houden de gemeente scherp

Wij maken goede bezwaarschriften en attenderen de gemeente vaak op punten waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben. Doordat wij aantonen waar de fouten bij de WOZ-waardes liggen, kan de gemeente haar werkproces verbeteren. Daarnaast kost het behandelen van een bezwaar de gemeente tijd en geld. Als in het vervolg door de gemeente direct een goede WOZ-waarde wordt vastgesteld, zijn er minder bezwaarschriften nodig. Op die manier zorgen we er samen voor dat er steeds realistischere en eerlijkere WOZ-waarden komen.

Wij besparen de gemeente werk

De gemeente heeft geen tijd en geld om alle woningen goed en handmatig te taxeren. Dat werk wordt daarom overgelaten aan een computer. Voordat wij een bezwaarschrift indienen, doen wij een uitgebreid onderzoek. Hierdoor maken we geen onnodige bezwaarschriften en hoeft de gemeente ook geen onnodig werk te verrichten. Wij delen ons onderzoek met de gemeente. Daardoor hoeft deze niet het hele onderzoek zelf uit te voeren, maar alleen ons onderzoek te controleren. Ook dat scheelt de gemeente een hoop werk.

Wij komen op voor de rechten van particuliere woningeigenaren

Doordat wij kosteloos onze diensten aanbieden kunnen wij opkomen voor de rechten van particuliere woningeigenaren. Wij beschermen particulieren met een koopwoning tegen diverse besluiten van de overheid, zoals de vaststelling van de WOZ-waarde en alles wat samenhangt met de wet WOZ. Wij zijn enorm communiceren regelmatig over de mogelijkheden voor particuliere woningeigenaren. Zo brengen we ze goed op de hoogte over het recht om WOZ-bezwaar te maken. Dit doen we om de rechten van huizenbezitters te waarborgen.

Wij voorkomen dat WOZ-waarden te pan uit vliegen

Stel je voor dat er geen controle plaatsvindt op de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarden. Dan zouden er maar weinig tot geen bezwaarschriften worden ingediend . In dat geval heeft de gemeente vrij spel. Een eerlijke WOZ-waarde zal dan niet meer belangrijk zijn en de kans is groot dat eigenaren van een koopwoning daar de dupe van worden. Als er geen controle is zullen de WOZ-waarden vanzelf de pan uit vliegen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast dat wij een belangrijke maatschappelijke functie vervullen zoals hierboven uitgelegd, vinden wij verantwoordelijk ondernemen ook van belang. Op die manier kunnen wij een steentje bijdragen aan de toekomst. Alle keuzes die wij maken zijn gebaseerd op een betere toekomst. Zo maken wij zo min mogelijk gebruik van papier, en proberen we zoveel mogelijk digitaal te doen. Dat vragen we ook aan de gemeenten. Maar ook aan zaken zoals onze website wordt gedacht, die wordt gehost op 'groene' servers die voorzien zijn van groene stroom. Ieder jaar houden wij een deel van het budget dat wij van de gemeente krijgen over, dat delen we vaak met een goed doel. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een donatie gedaan aan Stichting Dierenlot en aan Alzheimer Nederland. We pronken liever niet zo veel met de manier waarop wij verantwoord ondernemen, we vinden dat het vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →