Een logo van www.klantenvertellen.nl

Best beoordeelde WOZ-bureau met een 9.4

Vragen? Mail ons

Waarom de WOZ-waarde geen invloed heeft op de verkoop

Een icoon van een cirkel en een pijl die naar beneden wijst om te scrollen

Je wil natuurlijk graag weten of de WOZ-waarde enige invloed heeft op de verkoopwaarde van je woning. Misschien ben je bang dat jouw woning voor minder geld verkocht wordt na een WOZ bezwaar? Geen zorgen, je hebt niets te vrezen.

De WOZ-waarde heeft geen invloed op de verkoopwaarde

Gelukkig heeft de WOZ-waarde geen invloed op de verkoopwaarde van je woning. Bijna alle woningen (meer dan 95%) worden verkocht boven de WOZ-waarde. De verkoopwaarde komt tot stand door vraag en aanbod op het moment van verkopen. De WOZ-waarde speelt hierin geen enkele rol. Je kunt dit heel gemakkelijk controleren, je kunt de WOZ-waardes van alle woningen in Nederland bekijken in het WOZ-waardeloket. Vergelijk ze maar eens met verkoopprijzen op Funda, dan zie je vanzelf dat ze zelden overeen komen.

De WOZ-waarde ligt in het verleden

Stel je voor dat er iemand is die wel naar de WOZ-waarde kijkt. Dan gaat de WOZ-waarde die op dit moment bekend is over de WOZ-waarde van jouw woning op 1 januari van vorig jaar. Dat betekent dat deze waarde altijd minimaal 14 maanden oud is en meestal al richting de 2 jaar oud gaat. Huizenprijzen zijn constant in beweging, dus die WOZ-waarde is al lang niet meer van toepassing.

Ik ga mijn huis verkopen, is het verstandig om bezwaar te maken?

Het antwoord hierop is simpel: als je huis nu nog niet te koop staat is het waarschijnlijk verstandig WOZ-bezwaar te maken. De WOZ-waarde van jouw woning heeft namelijk geen enkele invloed op de verkoopwaarde van je woning. Je bespaart daarmee wél op je belastingen! Stel je voor dat je straks tijdelijk woningeigenaar bent van twee woningen, dan bespaar je nog veel meer. Want voor je tweede woning zijn de belastingen nóg hoger.

Vrijblijvend advies

Toch niet helemaal zeker en wil je advies inwinnen? Neem dan even contact met ons op. Een van onze WOZ experts helpt je graag met een kosteloos en onafhankelijk advies. Ook wanneer bezwaar maken geen nut heeft of niet verstandig is, laten we je dat weten. Wij krijgen hiervoor niet, maar toch helpen we je graag! Wie weet maak je in de toekomst wel gebruik van onze kosteloze dienstverlening.

Ook belasting besparen?

Maak gratis, snel en eenvoudig bezwaar tegen je WOZ-waarde.

Bezwaar maken →